Що б такого з'їсти перед тренуванням.

Що б такого з'їсти перед тренуванням.

Тренуватися на порожній шлунок - марно згаяти час. Річ у тому, що вам складно виконуватиме вправи високої інтенсивності, ви швидко втомитеся і не досягнете поставлених результатів.

Мудрі люди радять обов'язково перекусити за 30-60 хвилин до тренування. Багато хто помилково вважає, що чим менше їси, тим більше худнеш. Це твердження вірно відносно висококалорійної їжі. Збалансоване ж харчування допомагає і скинути вагу, і сформувати красивий рельєф, і зарядитися енергією.


Ніхто не пропонує з'їдати повноцінний обід або вечерю. Досить невеликій порції чого-небудь корисного.

Вважається, що перекушування перед тренуванням по калорійності повинне складати 200 калорій для жінок, і 300 - для чоловіків.

Щоб не помилитися використайте маленьку чашку для того, щоб відміряти потрібну кількість продуктів.

Злаки для енергії

Якщо вас чекає кардиотренировка, тоді віддайте перевагу злакам. Наприклад, коричневому рису або вівсянці. Вони багаті поживними речовинами, дають енергію(все-таки це вуглеводи) і не укладаються таким важким вантажем в шлунку.

Білки - будівельний матеріал для м'язів

Якщо ви прагнете сформувати красивий рельєф, тоді включайте у свій раціон білки. Але не у вигляді жирного м'яса. З'їжте перед тренуванням варене яйце або трохи сиру тофу або арахісової олії. Словом, якщо вас чекає силове тренування, не забуваємо про білки.

Клітковина контролює напади голоду


Якщо ви їли давно, тоді з'їжте трохи продуктів, які багаті клітковиною. Це можуть бути фрукти або злаки, змішані зі знежиреним або соєвим молоком.

Якщо тренування у кінці дня

Тоді вам потрібно швидко зарядитися енергією. В даному випадку найкращий варіант - класичний йогурт, змішаний з невеликою кількістю фруктів або трохи сиру з низьким вмістом жиру.

Але ось тренування добігло кінця. Фахівці стверджують, що після тренування слід їсти не раніше, ніж за годину.

Після кардиотренировки, віддайте перевагу фруктовим салатам, йогурту, коричневому рису, арахісовій олії.

Якщо ви займалися з опором або вагами, тоді вам на тарілку повинні потрапити білки. Оскільки ваші м'язи втомилися і їм треба відновитися.


Надрукувати