Трави, трави.

Трави, трави.

Небес гойдається треножник, Палає літо, як вогнище. Зелену долоньку подорожник Над запорошеною дорогою простягнув. Деревій піниться зорею, І переходить у білий колір. Ромашки, вибігши юрбою, Гадають на ходу - то так, то немає. Наринуть дзвіночки хвилею, що несподівано Тривожить і ласкавою, І жовтий буркун медом пахне. І вітер прилетить степовою. Про щось запитає, почекає відповіді, І прошурхотівши, помчить геть. І тільки трави, трави літа Завжди готові нам допомогти.

Пам'ятається, що великий класик літо не любив. Але все-таки більшість жінок саме влітку почувають себе найпривабливішими, молодшими і щасливішими.


Літо дарує нам красивий загар і дозволяє організму насититися вітамінами, а значить і красою.

У жару ми можемо із спокійною совістю відкласти убік дорогі креми(тим більше що останні дослідження учених ставлять під сумнів їх користь) і обернути свій прихильний погляд у бік квітучого лугу.

Розпочнемо з кульбаби. Він першим, як розсип маленьких сонечок, радує наш погляд, коли ми вирушаємо на прогулянку або на роботу в травні.

Термін цвітіння кульбаб недовгий. Але для нашої краси власне потрібні не самі квіти. Отже: кульбаба.

Цей лосьйон допоможе очистити і тонізувати шкіру.

У бабусиних рецептах він чомусь називається «Здрастуй, Ванечка»!

Свіжі стебла і листя кульбаби промити в проточній воді(під струменем холодної води), добре подрібнити, покласти в темний скляний бутель з пробкою, що щільно загвинчується, залити 70% спиртом або горілкою в співвідношенні 1:1. На 21 день поставити в темне прохолодне місце. Не у холодильник. Через 3 тижні струсити. Процідити через 2 ряди марлі. Безпосередньо перед вживанням додавати кип'ячену воду(1:1).

Подорожник


Маска з подорожника зробить вашу шкіру бархатистою.

2 столові ложки свіжої трави подорожника дрібно нарубати. Додати трохи гарячого молока. Покласти розпарену масу в середину марлі і накласти на особу на 15-20 хвилин.

Якщо когось цікавить бабусина назва маски, то це «Оксамитова Маша».

Ромашка аптечна

Пом'якшити і надати шкірі пружність і еластичність допоможе «Крилате сонечко».

Квіти ромашки аптечної помістити в емальований посуд, залити 1 склянкою окропу. Закутати на 1,5 години. Додати 1 чайну ложку маслинової олії.

Протирати добре умиту шкіру після обіду і на ніч.

М'ята перцева


Зволожити шкіру, наповнити кожну її клітинку сяючою молодістю допоможе маска «М'ятні вершки».

Свіже листя, стебла і квіти м'яти перцевої(2 столових ложки) ретельно подрібнити. Додати 1 столову ложку густої сільської сметани і 1 столову ложку рідкого меду. Не нагрівати більше 40 градусів. Краще узяти свіжий мед. Перемішати. Нанести на шкіру осіб, шиї і декольте на 30 хвилин.

Змити теплою водою. Нанести поживний крем.

Звіробій

Час від часу практично у будь-якої жінки з'являються прищі або вугри. Позбавитися від них допоможе лосьйон «Розумник».

4 столові ложки трави, стебел, кольорів звіробою залити 250 міліграмами горілки або Потрійного одеколону. Витримати в темному місці в темній скляній банці або пляшці з щільно закритою пробкою 2 тижні, збовтуючи 1 раз в два дні.

Процідити. Не розбавляти. Зберігати в темному прохолодному місці.


Цим лосьйоном протирати прищики, що з'явилися, або вугри до повного їх зникнення.

Мелисса

Маска називається «Мила Мелисса». Освіжає, тонізує, звужує пори.

2 столові ложки свіжої трави меліси з кольорами(зривається обов'язково під час цвітіння) подрібнити. Додати 1 столову ложку трохи підігрітих вершків, 1 столову ложку трохи підігрітого меду(не гріти разом траву, вершки, мед). Все перемішати. Накласти на шкіру осіб, шиї, декольте на 30 хвилин.

Змити теплою водою. Нанести зволожуючий крем.

Мак

Лосьйон «Спляча красуня» пом'якшить, зволожить і заспокоїть шкіру, втомлену за день.


2 столові ложки пелюсток маку залити склянкою окропу. Настоювати півтори години. Процідити. Вмиватися перед сном. Перш ніж заснути, подякувати день, що пішов, пробачити і відпустити усе сумне.

Засинаючи, думати про ніжність. Можливо, у ніжності ваше обличчя?.

Шипшина і садова троянда

Ароматний лосьйон «Два закохані серця» зробить вашу шкіру пружним, ніжним і гладким, як атлас.

1 столову ложку пелюсток шипшини і 1 столову ложку пелюсток садової троянди залити 250 міліграмами горілки. Настоювати 2 тижні в темному прохолодному місці. Бутель має бути скляним і щільно закритим. Проціджувати не треба. Нехай пелюстки залишаються у бутлі.

При вживанні розбавляти кип'яченою водою 1:1.


Протирати особу уранці після умивання, увечері перед сном. І додатково при першій-ліпшій можливості. Не частіше 5 раз на день.

Кропива дводомна

Лосьйон «Чистьоха» очистить шкіру від вугрів, висипу, прищиків. Особливо корисний для жирної шкіри з розширеними порами.

2 столові ложки свіжій подрібненої трави кропиви скласти у бутель з темного скла, залити 200 грамами горілки або 70% спирту. Щільно закрити кришкою і на 3 тижні поставити в темне місце. Пляшку струшувати щодня уранці.

Процідити. При вживанні розбавляти кип'яченою водою кімнатної температури 1:1. Якщо шкіра суха, то 1:4.

Користуватися, як звичайним лосьйоном. Для забрудненої вугрової шкіри кілька разів в день. Уранці і на ніч обов'язково.

Слова «жінка» і «природа» нерозривно пов'язані в глибинах нашої підсвідомості. Коли ми говоримо «» Природа«», то представляємо привабливий жіночий образ. А коли вимовляємо «» Жінка«», то бачимо квіти і трави. Ще з дитинства Природа Мати і Мама звучать для нас як синоніми, як солодка колискова пісня. Потім ми дорослішаємо, але для мами так і залишаємося дітьми.

Усі ми діти Природи. А вона наша Мама. Чи не тому вона завжди готова прийти нам на допомогу, м'яко і ненастирно потурбуватися про нашу красу і здоров'я? І все, що нам потрібне, - це прислухатися до голосу нашої Мами - до тихого голосу Матері-природи.


Надрукувати