Чи існує дружба між хлопцем і дівчиною?

Чи існує дружба між хлопцем і дівчиною?

Чи існує дружба між хлопцем і дівчиною? - Ось питання, яке довгі роки обговорюється у бесідах "офлайн", на форумах по психології і не лише, але відповіді все немає. Роздумуючи, чи бувають дружні стосунки між чоловіком і жінкою, ми прийдемо до власної відповіді, проте не претендуємо на істину.

  • Так, існує

Такий варіант можливий і буває, проте не можна виключати, що в один прекрасний момент спілкування чоловіка і жінки стане чимось великим. Психологія людини така, що непомітно для самого себе його відчуття починають мінятися, частенько позитивні емоції і почуття від товариства можуть привести до закоханості, а закоханість - до любові.


Є також випадки, коли шанс на те, що дружба залишиться назавжди, досить великий. Друзі, пов'язані один з одним загальними інтересами, наприклад, актори або партнери по танцях, не стануть коханцями. Якщо хлопець і дівчина ведуть спільний проект по роботі, це теж може привести до дружби, тому що таким чином справлятися із завданнями простіше.

Хоча у дружніх стосунків шансів перерости в щось-то більше трохи, вони все ж є. Якщо обидва партнери мають сім'ю, зближуватися вони не стануть. Якщо ж обоє самотні, то хтось з двох може проявити ініціативу. В цьому випадку є вірогідність перевести дружбу хлопця з дівчиною в любов.

"Психологію" дружби можна розділити на наступні категорії:

  • Дружнє спілкування, в якому один симпатизує іншому. У такій парі один закоханий, але він не видає себе, інший цього не помічає. При цьому той, хто закоханий, усіма силами намагається не показувати своїх почуттів, тому що вони можуть привести до непередбачуваних наслідків. Симпатія одного до іншого може тривати вічно, хоча серце - не залізне, рано чи пізно закоханий признається в почуттях. І тоді дружба переросте у взаємні почуття, або стане чимось незвичайним. Щоб максимально м'яко вирішити ситуацію, необхідно спокійно поговорити один з одним і знайти рішення, яке обох влаштує.
  • Взаємна любов. Обидві сторони мають один до одного почуття, але вважають, що при зближенні, перекладу дружби в любов дружнє спілкування зруйнується. Проте, таке спілкування може перерости навіть в сім'ю, оскільки у такому разі дівчина пов'язана з чоловіком загальними інтересами, тобто парі комфортно один з одним - а ця одна з головних умов для створення сім'ї, в якій не буде нерозуміння, сварок і, як наслідок, приводів для розлучення.
  • Один з друзів в шлюбі. У такому разі дружба може зруйнувати сім'ю, тому що сімейні стосунки іноді здаються нам важкими, а друг завжди добрий і "пухнастий". В цьому випадку слід не забувати, що друг найчастіше такий хороший саме тому, що знаходиться далі від вас. У сімейному житті він може виявитися іншою людиною - його характер і звички стануть вас більше зачіпати.
  • Стара дружба. Можна дружити з самого дитинства і знати один одного вздовж і поперек. При цьому закоханість не з'явиться, оскільки занадто звичні дружні стосунки будуть сильніші за нові почуття. Проте якщо вдасться перескочити бар'єр звички, стосунки стануть найміцнішими!
  • Друг - колишня "друга половинка". Говорять, що такі стосунки - хороше товариство, але на ділі це може виявитися не так, тому що дівчина іноді не прощає чоловікові минулі гріхи, що привели до розлучення. У чоловічій психології все інакше: хлопців тягне до колишніх дівчат, тому що з ними пов'язані багато приємних спогадів.

Отже, ясне одне: дружні стосунки можуть стати основою закоханості, а подальший розвиток подій може бути будь-яким.

  • Ні, не існує

Якщо хлопець і дівчина говорять, що вони спілкуються, тому що їм цікаво один з одним і комфортно, навіть якщо вони просто колеги по роботі, то між чоловіком і жінкою може бути щось більше, ніж звичайна дружба. Хоч би симпатія. А вона може перетворитися на вогонь почуттів, що горить найяскравішим полум'ям. Дружби не буває і не може бути і між хлопцем і дівчиною, які раніше були парою, любили один одного. Звичайно це якісь зобов'язання, наприклад, спільна дитина, якій потрібна увага з боку обох батьків. Також це може бути спроба повернути минулі стосунки, але точно не дружба.

Якщо стосунки по інтересах, ті ж танці, виходять за стіни установи, де хлопець і жінка займаються загальною справою, то це вже не дружба хлопця з дівчиною. Один проявляє увагу до іншого, запрошує на прогулянки. Звичайне прагнення перевести спілкування з професійної сфери рухає чоловіком.

Із-за лібідо дружба між хлопцем і дівчиною практично завжди тяжіє до любовних стосунків. Дружніми можуть бути тільки стосунки, перевірені часом, або ті, в яких ніхто не зацікавлений один в одному. В силу енергії любові таке відбувається досить рідко.

Один важливий аспект виникає, коли у вашого чоловіка або дружини є друг протилежної статі: чи варто розглядати таке спілкування між полою як загрозу і чому?


Друг сім'ї протилежної статі

Якщо жінка з чоловіком не мають своїх сімей і других половинок, така дружба не може зашкодити. Навіть навпаки: дружні стосунки здатні перерости в любовні, а пізніше, можливо, і в новий "осередок суспільства". Проте якщо хтось з пари має другу половинку, то ревнощі з боку чоловіка/дружини найчастіше з'являться самі собою, така психологія людини. Не знаємо, чи правильно це, але любов має на увазі ревнощі, тому така дружба другої половинки може багатьом здатися злим жартом. Як мовиться, жінка з чоловіком можуть дружити, але "дуже обережно".

Отже, чи можлива дружба між хлопцем і дівчиною? Із статті видно, що можлива, але не завжди. Бувають свої виключення, які завжди виникають несподівано і приємно дивують. Дружба між "полою" може виникнути з самого дитячого саду, тоді один про одного знаєш все: усі секрети, усіх партнерів свого друг, причому іноді причин для переходу дружби в любов не з'являється. Симпатія до протилежної статі може зміцнювати стосунки, не трансформуючись в любов. Людська психологія і закони соціуму - непідвладні для аналізу речі, що безперервно змінюються.

Можна назвати рецепт дружби між полою. Щоб вона була "стовідсотковою", без яких-небудь натяків на подальший перехід в іншу стадію стосунків, хлопець і дівчина мають бути однаковими і рівноправними в якійсь загальній справі. Якщо є рівноправ'я, то дружба можлива. Чому? В цьому випадку чоловік не проходить стадії залицяння і турботи, можливо, не платить за каву і ресторан. Жінка є партнером і колегою, другом, але не дамою серця.

Отже, якщо існує мотивація до дружніх стосунків між чоловіком і жінкою, обставини складаються так, що дві людини не можуть зблизитися до міри закоханості, то вірогідність дружби хлопця з дівчиною - велика. В цьому випадку головне - заслужити довіру і не втратити друга через бажання перевести стосунки в площину любові. З іншого боку, любов - це теж дружба.

 


Надрукувати