Як створити гармонійну сім'ю?

Як створити гармонійну сім'ю?

У епоху вільних стосунків і постійної зміни партнерів самотність залишається не меншою проблемою для нас. Не хочеться говорити про банальний, але усі наші проблеми починаються усередині. Саме у нашому внутрішньому відношенні до себе і до чоловіка криються причини усіх проблем в цій сфері. І спершу треба зрозуміти, з якого боку підступитися до цього питання.

Розробляємо план

Отже, для вирішення будь-якої проблеми, або краще сказати завдання, її необхідно розібрати за пунктами.


1. Визначити первинні умови: де ми знаходимося і що ми маємо?

2. Визначити необхідні орієнтири для руху до вибраної мети.

3. Розробити конкретні покрокові інструкції, як досягти бажаної мети.

Якщо ми говоримо про сім'ю, то такий підхід може здатися занадто прагматичним. А як же почуття? — запитаєте ви. Найміцніші сім'ї були у наших предків, і вони при виборі партнера спиралися зовсім не на почуття, а на інші міркування. Багато що відтоді змінилося, але щось залишилося як раніше і для створення надійної і гармонійної сім'ї одних почуттів, як правило, буває недостатньо.

Що маємо — цінуємо, зберігаємо і примножуємо

Перший пункт: визначити, які якості має жінка, приваблива для браку, і виставити собі по кожному пункту оцінки від 1 до 10 як можна объективнее. Найефективніше буде зробити опитування серед представників тих чоловіків, які найбільш бажані для браку. Тут приведений усереднений список, і слід розуміти, що комусь потрібна дружина-домогосподарка, а комусь — вірна супутниця в численних подорожах і пригодах.

1. Зовнішня привабливість, можливо, і не головна якість для створення сім'ї, якщо підходити до цього питання з точки зору розуму, але інстинкти зазвичай беруть своє.

2. Не менш важлива, якщо і не важливіша якість — це сексуальність жінки і сумісність партнерів. Стежити за своїм зовнішнім виглядом, знати жіночі хитрощі і хитрощі — усе це необхідно для того, щоб спокусити чоловіка своєї мрії.

3. Загальні захоплення і інтереси, розум і кмітливість. Жінка повинна відповідати своєму чоловікові по рівню розвитку, а інакше йому стане просто нецікаво з нею.


4. Уміння вести домашнє господарство, стежити за дітьми і їх вихованням. Сучасна техніка значно полегшила цей пункт, але все таки певні навички потрібні.

5. Спокій і уміння приймати свого чоловіка таким як є, разом з усіма його чудасіями, друзями і родичами, такими як є, і в обов'язковому порядку проявляти почуття такту, не сперечатися по дурницях і не виставляти його в невигідному світлі.

6. Привітність і безпосереднє вираження почуттів — адже нікому не хочеться бачити похмуру мордочку кожен ранок. І в той же час нещирість в почуттях породжує внутрішньо напругу, яка рано чи пізно вийде назовні.

7. Фінансова незалежність і бажання реалізовуватися в соціумі. Пункт не завжди обов'язковий, але, як правило, такий. Бути нянькою для своєї дружини хочеться далеко не усім. Та і ситуації в житті бувають різні.

Вивчивши цей список, не непритомнійте. Відповідати усім вимогам — це завдання для наджінки. Якщо ви поставили собі 70 балів, то кидайте читати цю статтю і повертайтеся до улюбленого чоловіка. У іншому треба відмітити найбільш актуальні напрями для роботи.

Наприклад, сходити в салон краси — відразу збільшиться ваша привабливість і внутрішня упевненість у власній сексуальності. Чи записатися на плавання. Знову убивається два зайці умить: привабливість, сексуальність, та ще і загальні інтереси. Раптом ви саме тут зустрінете свого принца?

Сімейне життя — неминуча серія компромісів

Тепер важливо відповісти для себе на питання: а навіщо мені чоловік поруч, що я можу йому дати і що хочу отримати натомість? Будь-які тісні відносини припускають уміння йти на поступки для досягнення загального блага. При цьому не варто забувати про власні інтереси і наставати собі на горло. Компроміс — це обопільне поняття. А уміння домовлятися і зважати на думки усіх сторін — основа дипломатичного мистецтва так важливого в житті і в сім'ї.

Щоб визначити міру своєї готовності до створення сім'ї, подивитеся пильно на своє життя зараз і визначите ті пункти, якими ви готові пожертвувати. Якщо у вас вистачить часу на все — це дуже добре. Але варто бути готовим до того, що щось встигнути буде неможливо просто фізично. І тепер з подругами або на вечірках ви проводитимете менше часу. І якщо це не те, від чого ви зможете відмовитися — шукайте такого ж любителя тусовок і спілкування.


Конкретна мета — швидке рішення

Оцінили власні ресурси для створення сім'ї? Тепер переходимо до того, що ж ми хочемо отримати. Обмовлюся, що визначення в корені невірне, і за бажання отримати вірогідність успішного браку істотно знижується. Краще поставити питання так: кого ми хочемо зробити щасливими?

Візьміть листок і ручку і напишіть за пунктами якості, які важливі у вашому обранцеві. Написали? А тепер перечитайте і скоротіть до 2 − 3 головних якостей, і не варто розпилюватися. Краще бути реалістами. Вони, як правило, в житті домагаються більшого. Отже, матеріальна забезпеченість, наявність власного житла, пристрасть до подорожей, вірність, домосідка, розум, галантність, ніжність. На яких пунктах ви зупинитеся?

А тепер уявіть собі цього чоловіка: чим він займається, де буває, що йому треба і цікаво, де з ним можна познайомитися і як притягнути. З цього представлення ми зробимо висновки, в основному, де шукати і як полювати. А саме представлення краще всього забути зовсім, воно може сильно відрізнятися і завадити спілкуванню з реальними чоловіками.

А секрет успішного браку простий: ідеальних чоловіків і жінок не буває. І якщо вас об'єднує загальне божевілля або дрібні шкідливі звички — це істотно підвищує вірогідність створення міцної сім'ї.

Коротко план дій ще раз:

1. Визначити свої сильні і слабкі сторони, виявити пункти, що гостро потребують доопрацювання.

2. Визначити свою мотивацію, мету створення сім'ї, а в результаті — образ бажаного чоловіка.


3. Прописати образ чоловіка — який він, де з ним можна зустрітися і що йому подобається.

4. Приступати до дій і все у вас вийде.

І нехай сімейні цінності ніколи не застарівають!


Надрукувати