Як доглядати за губами?

Як доглядати за губами?

Жіночі вуста у всі часи притягували чоловіків і викликали бурхливі мрії про пристрасний поцілунок. Погодьтеся, що потріскані сухі губи не дуже підходять до опису вище. Я хотіла б поговорити про те, як доглядати за губами у будь-яку пору року, як вибрати косметику для губ, на що слід звертати увагу при виборі, щоб врахувати усі "капризи" цієї чутливої зони нашої особи.

Очищення губ

Ви про це не чули? Або ж ніколи не замислювалися? Знімаючи блиск або помаду очищаючим засобом для макіяжу, ми зовсім не підозрюємо про те, що нашим губам, як і усьому іншому, теж потрібний пілінг. Зараз існує величезна безліч препаратів, орієнтованих на відлущування шкіри в цій делікатній зоні. Повірте на слово, перевірено самою особисто: завдяки регулярним скрабам для губ, вони вас порадують своїм бездоганним видом — блиск і помада лягатимуть ідеально!


Зазвичай скраби для губ мають основу гелю або кремової з компонентами мікрокристалічного цукру або ж миниатюрненьких синтетичних кульок. Відмінна риса таких скрабов: вони повинні виконувати відлущування дуже ефективно, в той же самий час мають бути настільки делікатні, щоб не поранити шкіру абразивними частинками і не створити проблем для нормальної мікроциркуляції крові цієї зони. Помічниками для пілінгу губ можуть бути, наприклад, екстракт волошки або кокоса.

Зволоження і живлення

Після пілінгу, як і іншим частинам нашого тіла, губкам потрібне зволоження і живлення. Самі кращі засоби для цього — ефірні олії і віск з олією жожоба або троянди.

Перед вами стояло питання: що краще — гігієнічна помада-олівець або бальзам для губ? Давайте подивимося, що і для чого призначене, і ви вирішите самі, що вам більше підійде. Гігієнічна помада за своєю суттю — косметичний засіб, функція якого — захист і пом'якшення губ, бальзам же має трохи інші властивості. Він дуже ефективно зволожує, живить і відновлює структуру поверхні губ, тому швидше його можна назвати лікувальним засобом, ніж косметичним.

Захист

У наших губ дуже багато так званих ворогів-шкідників, які частенько завдають серйозної шкоди з наслідками. Перші і, на жаль, від нас не залежні — погодні умови: вітер, сонце і мороз.

У морозну або вітряну погоду краще всього, якщо ви віддасте перевагу захисту і відновленню. Така косметика практично уся складається з компонентів, що являються ліпідними восполнителями, і таким чином ми "одягаємо" наші губи в невидиму пленочку. Буде дуже ефективна косметика, якщо там будуть добавки вітамінів E і F і мінеральні олії.

Сонячний захист, в першу чергу, має бути з фільтрами. Раджу звернути увагу, щоб вони були і від UVA, і від UVB променів!

Відновлення гідробалансу

Дуже часто шкіра губ не просто може бути сухою, але і зневодненою(до речі, не переплутайте поняття "сухої" і "зневодненої" шкіри). Коли вона суха, то це відноситься до її типу, зневоднена ж — стан, що вимагає реанімації, регенерації, відновлення гідробалансу. Тут нам на допомогу прийдуть гігієнічні олівці, бальзами, помади, маски з добавками екстракту авокадо, олії карите, персикового, олії зародків пшениці і екстракту огірка.

Антивіковий відхід

Безповоротний процес старіння накладає з віком відбиток і на губи, тому тут нам в помічниках виступлять сироватки "anti-age". Важлива функція сироватки — зменшення, запобігання і блокування процесу утворення мімічних зморшок! Після 35 років можна сміливо починати ними користуватися.


У віці від 50 років рекомендується включити у свій відхід крем-лифтинг і гель-контур. Вони відмінно підтягнуть ваші губки і нададуть їм свіжішому зовнішньому вигляду.

Ось такі нехитрі і нескладні ради з відходу за губами допоможуть їм спокусити ще багато ваших прихильників.

Будьте красиві!