Чому жінки виходять заміж?

Чому жінки виходять заміж?

Чому жінки виходять заміж? При усьому різноманітті відповідей, основних всього два: "по любові" та "за розрахунком". Виходячи з того, що з віком міняються розумові здібності людини(навіть при визначенні IQ дається "знижка на вік"), з'являється(чи забувається) життєвий досвід і переглядається шкала цінностей, мотиви жінок при ухваленні відповідального життєвого рішення теж змінюються. Як? Давайте спробуємо розібратися.

17 років. Причина такого раннього браку майже завжди одна — дурість. Дівчині ще самій в ляльки грати, а тут чоловік, будинок, діти. Не маючи ніякого досвіду, вона вважає, що життя швидкоплинне, що потрібно все встигнути якнайскоріше, якщо вже заміж, то неодмінно тільки зараз, інакше засидишся в дівах, ніхто потім не візьме.


Марення, звичайно, але працює. Що буде потім, молоденька наречена навіть уявити собі не може, та і не намагається в силу викладених міркувань. А потім доводиться ламати або себе, або сім'ю. Інші варіанти зустрічаються теж, але рідше.

25 років. Усі обставини штовхають жінку у брак. Судіть самі: освіта отримана, вік самий дітородний, подорослішала, нагулялася, пора і вибрати кого-небудь одного. Любов ще не забута, але враховуються і матеріальні мотиви. Розрахунок в цьому віці зазвичай нехитрий — гроші, квартира, машина. А окремі жениховские вади переживутся, стерпится-слюбится.

35 років. Любовних браків усе менше. Хоча любов нікуди не зникає, вона поруч. Але частіше не до чоловіка, сьогодення або майбутнього. Сімейні пари в основному склалися раніше, ламати звичний круг не хоче ні жінка, ні її обранець.

Причина нових(часто повторних) браків зазвичай не любов, а хороше відношення, надійність і спокій. Виключно "за гроші" виходять, але не так часто, як здається. Матеріальні мотиви носять "прикладний" характер, діточок годувати потрібно, і однієї манної кашки буде замало.

45 років. Любовне питання денний зняте з порядку денного. "Нахлебталася" вона цієї любові і її наслідків "по саме не хочу". Тягне на щось спокійніше, просте і стабільне. Але без виключень не обходиться. Адже в 45 — ягідка знову. Іноді палкі романи "молодожонів" викликають подив і неприйняття з боку дітей, які вже і самі іноді в шлюбі.

55 років. Час вдів і вдівців. Запитів і претензій усе менше. Грошей ніби вже багато і не потрібно, діти вирощені. Секс? З ним добре, але і без нього жити можна. З меркантильних міркувань все ще актуальним залишається тільки одне питання — квартирне. Окремий від нащадків дах над головою — серйозний аргумент. Цілі браку — спокійно дожити, не заважаючи нікому, не зазнаючи тиску з боку і допомагаючи один одному. Самотність — тужлива річ.

Після 60 років. Мотиви зазвичай такі ж, як і у попередньому випадку, але чим старше. "Що старий, що малий" — після життєвих бурь і "суворої правди життя" все більше і більше хочеться романтики. Квіти, записки, переживання — як все знайомо і забуте. Згадати дуже приємно.

Шлюби полягають на небесах, але між простими смертними. Дурість, любов, розрахунок, звичка — такий ланцюжок, що вибудовується з роками. Що робити, усі ми люди.



Надрукувати