Шлюб без зрад?

Шлюб без зрад?

Як зберегти любов чоловіка? Відповідь на це питання сьогодні шукають не лише жінки, але і фахівці самого різного профілю - починаючи від психологів і закінчуючи іміджмейкерами, які підбирають жінкам красивий одяг і макіяж, щоб чоловік завжди був задоволений тим, як виглядає його дружина. Головна порада сімейних психотерапевтів знову ж таки зводиться до того, що «якщо жінка не хоче втратити привабливість в очах законного чоловіка, розслаблятися їй не слідує». А ви упевнені, що це допоможе?.

Мені здається, що проблема сьогодні не стільки в тому, щоб жінка завжди добре виглядала і уміла створити домашній затишок, скільки в: «А чом би і ні, якщо усі чоловіки ЦЕ роблять»?. І роблять не таємно, тихенько, а хваляться своїм друзям, розповідаючи, як їм вдалося «провернути» чергове побачення чи не під носом у законної дружини, які відмовки вони придумують і як «кадрят» новоспечених коханок. І ось скажіть мені, чи матиме значення у такому разі, як одягнена дружина, чи цікава вона співрозмовниця і яке у неї почуття гумору?.


Я вам скажу ось що - сучасні чоловіки змінюють тому, що вони це можуть. Вони не бачать причин для того, щоб в чомусь собі відмовляти. А навіщо? Дружина - це добре, це стабільне життя і продовження роду, зміцнення іміджу і авторитету(одружена людина - серйозна людина) на роботі і серед родичів. Але якими б смачними не були «щі», «борщу» адже теж хочеться - просто для різноманітності. А тому чоловіки безсоромно заводять собі коханок. Чому без докору? Та тому, що вони «люблять тільки свою дружину» і не збираються від неї йти. Секс на стороні - це просто черга інтрижок, які не мають ніякого відношення до любові і улюбленої жінки, улюблених дітей і улюбленого будинку. Тільки ось чи дійсно ніякого?.

Приведу просте порівняння - з легалізацією наркотиків в Нідерландах. Чому в Голландію сьогодні спрямовуються мільйони туристів? Далеко не для того, щоб відвідати парк тюльпанів «Кекенхоф». Туди їдуть, щоб спокійно, без жодного ризику для себе і свого майбутнього посидіти в кофешопе і покурити трави. Зверніть увагу, це роблять не наркомани, а звичайнісінькі туристи просто тому, що в Нідерландах це зробити можна. Питання: чому більшість людей в Росії ніколи не вживатимуть наркотики(окрім однієї студентської вечірки, що запам'ятовується, - чисто щоб «відзначитися», що я «все у своєму житті спробував»)? Та тому, що нікому не потрібні такі проблеми - щоб вигнали з інституту або з роботи, притягнули за зберігання травички і так далі. Використовуються легальні способи розслаблення : хочеш забутися - напийся. Загалом, поки наркотики заборонені, у розсудливих людей немає спокуси їх вживати. Підкреслю, виключно з тієї причини, що це заборонено. Так само йде справа і із зрадами. Чому змінюють? Тому що це залишається безкарним. Зрада не робить впливу ні на що - ні на ваш авторитет(вас ніхто не знизить через те, що у вас роздутий штат коханок), ви не піддастеся громадському осуду(як це було на зборах колективу за радянських часів). Що там говорити, якщо навіть дружина не збере речі і не повернеться до мами, оскільки за гроші або безкоштовно(у жіночих журналах) її навчать, як пробачити зраду. Дохідливо пояснять, що заради збереження сім'ї вона повинна закрити очі на пригоди другої половини. Уся нинішня сімейна психотерапія зводиться до того, щоб навчитися прощати. Хочете зберегти сім'ю? Закрийте очі на гуляння чоловіка, поки він дійсно не хоче нікуди йти. Заради сім'ї, заради дітей, заради загального майна, врешті-решт. А навіщо чоловікові самому «міняти шило на мило»? Стабільність цілком його влаштовує.

Далі - більше. Що народжує безкарність? Безкарність призводить до того, що людина думає : раз нічого поганого не сталося, можна продовжувати в тому ж дусі. І він продовжує змінювати ще активніше. Тільки тепер він робить це обережніше, ухитряється в хитрощах і обмані, практикується у вигадуванні приводів, красномовстві і так далі. Чи допоможе в даному випадку дружині новий вигляд, створений іміджмейкером, або стильна зачіска? Сумніваюся.

Зате чоловік тепер сповнений почуття власної значущості. Він залишив позаду усі сумніви і гордий собою, оскільки вважає, що пробачення дружини - це особисто його заслуга. Він так неймовірно хороший, що вона любить його божевільною любов'ю - до такої міри, що готова прощати йому все. Чоловіки залишаються з тими жінками, які прощають їм зради, - це факт. Банальна ситуація: у чоловіка є коханка - самотня жінка, про існування якої в певний момент дізнається його дружина. Чоловік не робить вибір - його роблять жінки. Якщо дружина виганяє чоловіка, він йде жити до коханки, дружина прощає - він залишається з дружиною. У обох випадках йому добре, тому що «жінки розривають його на частини» і він все одно один не залишиться.

Нещодавно на курорті розговорилися з чоловіком, який розповів мені про кількість своїх «несерйозних» коханок і один запаморочливий роман, який він крутив в Туреччині минулого року. «Я довго думал-выбирал між дружиною і коханкою, але потім вирішив »відрізувати« і залишитися з дружиною, - гордо заявив він. - Все-таки 17 років в шлюбі. Якщо вона зуміла мене пробачити, значить, дійсно любить. А з коханкою ще невідомо, що вийде». Приблизно те ж саме мені заявив один мій приятель, теж дуже ласий до жіночої краси. «Вона адже пробачила мені зраду. Хто ще так зможе?. Тому я від неї не піду». Слід сказати, що Олена прощає Диме зради з певною періодичністю. Звичайно, він від неї не піде. А навіщо?.

Найцікавіше починається, коли християни або атеїсти звинувачують мусульман у багатоженстві. Але ж у мусульманина може бути максимум чотири дружини, і те у нього повинне хапати грошей, щоб усіх їх утримувати(тому три, чотири дружини - рідкість, навіть дві зустрічаються не на кожному кроці). При цьому кожній дружині мусульманин повинен купити окрему квартиру і виділяти зміст. А тепер підрахуйте, скільки коханок впродовж життя у кожного чоловіка-немусульманина. Причому, відповідальності він ні за кого не несе, гроші витрачає або не витрачає за власним розсудом(часто можна відбутися просто букетом або коробкою цукерок, а багато і цього не роблять). Словом, погуляв - кинув, погуляв - кинув, погуляв - кинув. Ніякій відповідальності. Втім, жінки теж хороші. Оскільки зараз - не 50-і роки минулого століття, чоловіки рідко приховують свій одружений статус і навіть кільця в кишені не ховають. Вони відкрито говорять, що одружені, а дам це давно не бентежить.

Я сумніваюся, що з такою мораллю від зради чоловіка може врятувати поліпшена в ході напружених тренувань у фитнес-клубе фігура дружини або її сексуальний халатик з перламутровими гудзиками. Сексуальна революція - це, напевно, добре, тільки ось жертвами в ній стаємо ми і наші близькі.


Надрукувати